Des de aquí vull compartir pensaments, gustos, inquietuds, i tot el que envolta la meva feina.

dimecres, 29 de gener del 2014

Carxofes

M'heu demanat que us passi les receptes de diumenge passat, aquí us en deixo unes quantes, tot era molt bo. L'ingredient principal va ser la carxofa, no hi ha res com els productes frescos i de temporada cuinats amb amor.




















BROTXETES DE CARXOFA I GAMBES
Feu bullir les carxofes tallades amb aigua i sal, bulliu també els llagostins i peleu-los així com els ous de guatlla. Munteu la brotxeta amb un tros de carxofa, el llagostí, un altre tros de carxofa, un filet d'anxova, l'ou de guatlla i una oliva farcida, amanir-ho amb un rajolí d'oli. Fresc, sa i bo. Recepta de la Pilar Cubi.


























CARXOFES SALTEJADES AMB PERNIL
En una paella amb oli sofregiu ceba tallada petita quan estigui daurada retireu-la, en el mateix oli fregiu bacó tallat, quan estigui cuit retireu-lo i poseu a coure daus de pernil que un cop cuits també reservareu. En una paella nova saltegeu les carxofes empolsades de farina, quan estiguin cuites i afegiu la ceba, el bacó i el pernil, remeneu-ho perquè es barregin els gustos i llest.
Aquest és un saltejat bonissim, tant per menjar sol com per acompanyar una carn, la recepta és de la Carme Roca.







































GRATINAT DE CARXOFES AMB FOIE
Feu bullir cors de carxofa amb aigua i sal i deixeu-los refredar, lamineu-los i poseu-los en una safata de forn untada amb mantega, poseu una mica de foie al mig de cada tall i cobriu-ho amb formatge ratllat i encenalls de mantega. Fàcil de fer i exquisit de gust, la recepta és del Toni Pons.



























MOUSSE DE CARXOFES I BRANDADA DE BACALLÀ
En una paella sofregiu cors de carxofes i porro tallat, quan estigui cuit reserveu-ho en un bol i afegiu ous i crema de llet, saleu i poseu-ho en un motlle untat amb oli. Poseu-ho al forn a 180º al bany Maria,
quan hagin passat 10 o 15 minuts traieu-ho del forn i poseu una capa de brandada de bacallà per sobre i torneu a enfornar-lo 20 o 25 minuts més.
BRANDADA DE BACALLÀ
Escaldeu un tall de bacallà d'uns 150gr, traieu-li la pell i poseu-ho en un bol, en la mateixa aigua bullir una patata petita i afegir-la al bacallà, en una paella amb oli fregiu uns grans d'all i quan estiguin daurats retireu-los, en el mateix oli afegiu llet i deixeu que s'escalfi. Tritureu el bacallà i la patata i afegiu l'oli amb llet fins que tingui el punt d'espès que us sigui fàcil d'untar. Aquesta recepta és meva, per 6 cors de carxofa hi vaig posar 5 ous i una ampolla petita de crema de llet, el vaig untar de salsa de tomàquet natural però sincerament no li cal.
Com podeu veure no hi ha res complicat, animeu-vos que cuinar és molt gratificant. Bon profit i bona nit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada